A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Кметът на Община Златоград даде старт на благоустрояването на Гробищен парк в село Старцевосряда, 18 Септември 2019  427

Кметът на Община Златоград даде старт на благоустрояването на Гробищен парк в село СтарцевоНа 18.09.2019 г. Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, заедно с кмета на село Старцево Румен Биндев, дадоха старт на строителните дейности по благоустрояването на Гробищния парк в селото. Финансирането е осигурено с Постановление на Министерски съвет от 2018 г. Сключен е договор за изпълнение със „Строител” ЕООД, с управител Христо Петков, на стойност 271 778,81 лева с ДДС. Автор на проекта е „Мизов-84” ЕООД, а строителен надзор на обекта ще се упражнява от „Екоинженеринг” ЕООД гр. Кърджали.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 100 календарни дни.
В проекта е предвидено изграждане на подпорна стена с дължина 144 метра. За отводняване на терена ще бъде изградена дренажна система от хоризонтални тръби и шахти и насипване със 7 500 куб.м. пръст.
На събитието присъстваха и Председателят на Общински съвет Златоград - Емилия Кръстева, представители на Общинска администрация Златоград, общински съветници, представители на фирмата, която ще изпълнява строителството и фирмата, която ще осъществява авторски надзор на обекта, както и много жители от селото.
Кметът Янчев поздрави присъстващите, изрази задоволство от това, че един наболял проблем за селото, намира своето решение с изпълнението на този проект и благодари за активната гражданска позиция на жителите на село Старцево. Всеки заинтересован може да се запознае с проекта за благоустрояването на Гробищния парк в сградата на кметството.


ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 27 Март 2023
36

Актуално
Предстоящи събития