A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Кметът на община Златоград - Мирослав Янчев, взе участие в обучителен семинар в Германияпетък, 13 Февруари 2009  1432

Кметът на община Златоград - Мирослав Янчев, взе участие в обучителен семинар в Германия

Кметът на община Златоград - Мирослав Янчев, взе участие в обучителен семинар в Германия, организиран от немската фондация „Конрад Аденауер”.  

На този семинар германски кметове споделиха с 18 български кметове своя опит и добри практики за общинските стратегии за развитие и благоустройство, подобряване на общинските политики, на общинските финанси, здравна политика, образование и култура.

С присъединяването на България към Европейския съюз беше даден шанс за цялостно развитие. По този начин стана възможно, слабостите и недостатъците в почти всички области, да бъдат систематично дискутирани и отстранявани с институционалната помощ на ЕС и на отделните страни членки. На семинара бе споделен германския опит в изграждането на общински корпорации, които превръщат държавно управляваната политика в политика на гражданска отговорност. В продължение на една седмица, в различни общини на Саксония се дискутираха мерки за повишаване на икономическата сила на общините. Опознавателната и диалогична програма на семинара, даде възможност на кмета на община Златоград, заедно със своите български колеги, да се запознае на място  с немския опит, който да бъде приложен като добра практика в общинската и политическа работа.


ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
107
вторник, 03 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития