A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Храм „Св. Георги Победоносец” в гр. Златоград с одобрен проект за опознаване на Божиите истини, чрез творчески и образователни дейностивторник, 01 Септември 2015  562

Църковното настоятелство при храм „Св. Георги Победоносец”, гр. Златоград се нареди сред победителите в конкурса за насърчаване на енорийската дейност в Православната църква през 2015 година. Управителният съвет на Фондация „Комунитас” съвместно с комисията, организирала надпревара за набиране на проекти, дадоха висока оценка на идейната разработка „А, Б, В в православната книга за деца и възрастни”.
Проектът спечели адмирациите на оценителите със своята добра обосновка и ще се изпълнява с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Висарион – духовен надзорник на Смолянска околия.
Основната цел на проекта е навлизане в един нов свят на опознаване на Божиите истини, чрез творчески и образователни дейности – изискано художествено слово и вдъхновяващото театрално изкуство, изпълнено от деца. Срещата на децата и възрастните с православната книга чрез тези съвременни форми, ще остави трайна следа в съзнанието им, ще стимулира четенето и истинските игри, ще сплоти хората от енорията. Чрез тези инициативи Православната църква в града заема своето полагащо се място като запълва духовния вакуум в душите на поне две поколения българи.
Кратко резюме за предвидените дейности:

1. Поетичен рецитал по стиховете на доц. архим. Серафим Алексиев

2. Две куклени благотворителни постановки, изпълнени от деца за празниците Рождество Христово и Гергьовден по сценарии, базирани на Библията и житийна литература

3. Среща с автограф с писателя Деян Енев в енорията и коментар на късите му разкази, публикувани в книгите „Народ от исихасти” и „ Малката домашна църква”.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития