A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

“ГЛОБАЛ РЕЙТИНГС” АД ПРИСЪДИ КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ НА ОБЩИНА ЗЛАТОГРАДсряда, 08 Юли 2009  1353

“ГЛОБАЛ РЕЙТИНГС” АД ПРИСЪДИ КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ НА ОБЩИНА ЗЛАТОГРАД“Глобал Рейтингс” АД присъди кредитен рейтинг на Община Златоград. Дългосрочният кредитен рейтинг на общината е ВВ- /стабилна перспектива/, а краткосрочният е а-3.
Този кредитен рейтинг разглежда финансовото състояние и кредитоспособността на Община Златоград и се базира на данни за периода 2005-2009г.
„Той ни е изключително необходим, заяви кметът Мирослав Янчев, защото дава възможност на инвеститорите да преценят риска от своите капиталовложения в нашия регион”.
Венцислав Николов, председател на рейтинговия комитет, изрази мнение, че община Златоград попада в изключително важната категория на „жизнените общини”. И допълни, че общината има възможност да продава една много дефицитна стока – красота.
Кредитният рейтинг е ефективен инструмент за измерване на риска за инвеститорите. Той е средство за ефективно подобряване на финансовите условия по кредити-лихви, такси и комисионни и гаранция за прозрачност и ефективност на управлението. Кредитният рейтинг поставя основа на финансовата история на общината.
Кметът Янчев изрази надежда, че стабилната перспектива за инвестиране, присъдена на общината от „ГЛОБАЛ РЕЙТИНГС”, ще даде повече сигурност на предприемачите да вложат своите инвестиции тук, защото районът притежава доста положителни фактори и ресурси, които биха удвоили капиталовложенията на бизнеса.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития