A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Генералният консул на Република Гърция бе на посещение в Златоградсряда, 12 Август 2009  1389

Генералният консул на Република Гърция бе на посещение в ЗлатоградНа 11.08.2009 година Генералният консул на Република Гърция – г-н Николаос Пиперигос посети Златоград, където се срещна със заместник-кмета на общината –г-жа Пехливанова.
Целта на посещението на представителя на гръцката централна власт, бе да опознае от близо родопския район, да види възможностите за развитие на региона, както и да разбере в какво точно се състои трансграничното взаимодействие между община Златоград и съседните погранични гръцки общини.
Консул Пиперигос остана приятно изненадан от активното сътрудничество, което общината ни осъществява с област Ксанти, както и с побратимената гръцка община Хрисуполис. Беше изключително впечатлен от съхранената възрожденска архитектура в Стария град и най-вече от факта, че хората са успели да запазят за поколенията нещо толкова красиво, какъвто е архитектурния комплекс в Стария град. Г-н Пиперигос посети и вр. Костадин, където изрази надежда в най-скоро време да се отвори граничния преход край Златоград. Бяха обсъдени също така и нови възможности за трансгранично сътрудничество в областта на околната среда, туризма, бизнеса и местните власти.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития