A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Две вечери атрактивно автокино ще прикове вниманието Златоградпонеделник, 16 Май 2022  223

Две вечери атрактивно автокино ще прикове вниманието Златоград

На 23 май (понеделник) и 24 май (вторник) 2022 г., от 20.30 часа, теренът до Градски парк Златоград ще се превърне в кино на открито, с прожекцията на хитовите български филми „Петя на моята Петя“ и „В сърцето на машината“. Специални гости ще бъдат актьорите Александър Сано и Николай Урумов. По атрактивен начин, в своите автомобили, както и извън тях, под открито небе, младежи, жители и гости на Златоград ще имат възможност да се насладят на две от популярните български заглавия на родното киноизкуство. 
Организатори на събитието са Община Златоград и МКБППМН, като целта на инициативата е младите хора и от по-малките общини, като Златоград и населените места, където няма изградени киносалони, да имат възможност да осъществят среща с българското кино, да се запознаят с родни актьори, да проведат среща и разговор с тях, да създадат емоции и да усетят магията на този вид изкуство. 
Съзнавайки, че културата е имунната система на едно общество, Община Златоград и МКБППМН, постави като една от своите цели в Плана си работа за 2022 г., именно организацията и провеждането на подобни културни прояви, които да увлекат интереса и вниманието на младежите от общината към различните сфери на изкуството.  
Разполагането на автомобилите на терена ще започне след 19.00 часа! 
А зрители без автомобили ще имат възможност да гледат прожекциите и на открито, благодарение на модерно озвучаване!


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития