A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Добро представяне на учениците от ОУ„Васил Левски” Златоград в национално ученическо състезаниепетък, 16 Юни 2017  1299

Добро представяне на учениците от ОУ„Васил Левски” Златоград в национално ученическо състезание От 12 до 14 юни в гр. Бургас се проведе национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, в което ОУ „Васил Левски” гр. Златоград представи Област Смолян. Организатор на мероприятието бе Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката и Национален дворец на децата. В състезанието взеха участие 28 отбора от цялата страна. Всеки отбор бе съставен от четирима състезатели и един ръководител – педагог.
След извоюваната победа, на областното състезание, отборът на ОУ „Васил Левски“ Златоград, в състав Елица Домбова, Василена Вунцова, Августин Димитров, Ани Коцева и Ева Караасенова, ръководени от г-жа Веселина Калева, представиха Област Смолян.
Надпреварата премина в два етапа, като първият се проведе на 12.06.2017 г., в който участниците показаха своите теоретични умения, решаваха тест с 30 въпроса и 2 казуса, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, „тел. 112” и „Първа помощ”.
Отборът на ОУ „Васил Левски“ Златоград се класира на 12 място, с резултат 48,5т.
Във втория етап, проведен на 13.06.2017 г., под формата на състезателни игри, участниците демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита.
В морската градина в гр. Бургас бяха създадени отделни учебни центрове, в които нашите състезатели попаднаха в ситуация на земетресение, на специална учебна платформа, спасяваха удавник, чрез поставяне на спасителни жилетки и хвърляне на спасителен пояс от учебна лодка. Много професионално се представиха при изпълнение на задачата гасене на пожар.
Участниците в отбора на Община Златоград се справиха с всички предизвикателства, бяха единни и достойно защитиха името на училището си.
За първи път участваха в подобно състезание и постигнаха добър успех, като заеха 14-то място в крайното класиране.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
44

Актуално
Предстоящи събития