A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Девет години от отварянето на ГКПП Златоград– Ксантивторник, 15 Януари 2019  784

Девет години от отварянето на ГКПП Златоград– КсантиС тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен в параклиса „Св. равноапостоли Константин и Елена” от отец Константин, на ГКПП Златоград – Ксанти се отбелязаха девет години от официалното откриване на четвъртата пресечна точка между България и Гърция.
Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев приветства присъстващите на мероприятието и сподели, че отварянето на границата ни с Република Гърция вече девета година благоприятства за утвърждаването на Златоград в предпочитана туристическа дестинация, не само за български, но и за чуждестранни туристи. По-големият пътнико-поток през града доведе и до ръст в развитието на местната икономика.
Много е важно съществуването на ГКПП Златоград – Ксанти, защото милиони пътници са имали възможността да преминат през граничния пункт, което от своя страна повлия благоприятно за съживяването на икономиката, туризма и търговията от двете страни на границата.
През изминалата 2018 година преминалите през пункта МПС са около 117 670 и приблизително 324 791 лица.
През деветте години от отварянето на ГКПП Златоград - Ксанти са преминали приблизително 1 287 332 МПС и близо 4 017 381 пътници.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития