A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Детската писателка Величка Настрадинова гостува в Златоградпетък, 19 Април 2013  1355

Детската писателка Величка Настрадинова гостува в Златоград По покана на библиотеката при ОНЧ „Просвета -1908”, в Златоград гостува пловдивската писателка Величка Настрадинова, автор на 18 книги в широка жанрова гама: исторически романи, разкази, фентъзи, приказки … Авторката представи най-новата си книга „ 24 чисто нови приказки”, издадена през 2012 г.
Първата среща на авторката беше с ученици от двете училища в Златоград: ОУ „Васил Левски” и СОУ „Антим I”. Деана Миткова от издателство „Летера” представи авторката и сподели, че тази книга е различна, защото красивите ѝ илюстрации са подготвени от децата-възпитаници на школата „Мода и дизайн” към Националния дворец на децата в София. Величка Настрадинова прочете приказка и разговаря с децата за поуките от нея.
На срещите се роди идеята следващата книга на Настрадинова да бъде илюстрирана от талантливите деца община Златоград.
След обяд в библиотеката се проведе вълнуваща среща с деца, които работят успешно с Центъра за обществена подкрепа. Открита беше и изложба от потребителите на ЦОП под надслов „Нарисувай приказка”.
Проявата беше първата от Програмата, посветена на 23 април –световния ден на книгата и авторското право, която включва Маратон на четенето с участието на различни институции и голям концерт-спектакъл в партньорство с ОУ „Васил Левски” Златоград.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития