A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

Ден на любителското творчество в Златоградсряда, 02 Март 2016  861

Ден на любителското творчество в ЗлатоградВ традиция ОНЧ „Просвета-1908” превърна ежегодното отбелязване на 1 март-Деня на любителското художествено творчество, с богата празнична програма в ресторант „Александър”. Всички групи тръгнаха от читалището под звуците на гайди и тъпани, за да отбележат деня, който е признателност за техния труд, ентусиазъм и творчество.
Празничната вечер беше открита от секретаря на читалището Райчо Пашов и председателя Пламен Чингаров. Те връчиха грамоти на самодейци, ръководители на състави и дарители. Празнични грамоти получиха: ДаниелаТасева- художествен ръководител на танцовите групи в читалището, Нели Шъкова –художествен ръководите на Младежка фолклорна група, танцовите състави „Акрани” и „Звънче”, Христо Чаушев от Мъжката битова група, Мария Лазарова от Дамска певческа формация „Надежда”, Блага Деспотова от Група за стари градски песни „Златен полъх”, Александър Митушев –спонсор на различни читалищни мероприятия и кметът на Община Златоград Мирослав Янчев – за инициативата му за създаване на школа по гайда.
Специална купа и други подаръци получи Мъжката битова група за участие в 11-та Зимна Лайънс Олимпиада в Пампорово.
Вълнуващо и емоционално поздравление към самодейците отправи Елмира Угорлиева-Пехливанова- заместник-кмет на Общината.
В празничната програма участваха всички състави на читалището. Мъжка битова група, ДПФ „Надежда”, Младежка битова група и индивидуалните изпълнители показаха усъвършенствани певчески умения. В ритъма на танца със свои изпълнения се включиха Танцов състав „Акрани”, Танцова група ”Звънче” и клуб „Хоро”. Самодейци и гости си пожелаха нови творчески изяви, повече участия във фестивали и да продължава да е жив духа и ентусиазма, с който запазват и пресъздават българския фолклор.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


петък, 06 Януари 2023
143

Актуално
Предстоящи събития