A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

АНТИМОВЦИ СЕ РАДВАТ НА НОВА ПАРКОВА ЗОНА ЗА ОТДИХ И ФИТНЕС НА ОТКРИТОчетвъртък, 27 Ноември 2014  827

АНТИМОВЦИ СЕ РАДВАТ НА НОВА ПАРКОВА ЗОНА ЗА ОТДИХ И ФИТНЕС НА ОТКРИТОНа 26 ноември, антимовци откриха парковата зона за отдих и фитнес на открито, която беше направена по проект "Зелен флаг за моето училище" на СОУ “Антим I”, финансиран от ПУДООС, в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда ". Общата стойност на проекта е 4 380 лв. без ДДС и се изпълнява от месец май 2014г. Училището разполага с обширен двор с много площадки и зелени площи, които дълги години не са били използвани, защото имат нужда от озеленяване, облагородяване и подръжка. С реализацията на този проект се постигнаха и основните цели, а именно да се повиши екологичната култура на учениците, да се развие екологичното възпитание и отговорността в тях и не на последно място, създаване на училищна паркова зона за настоящите и следващи антимовци. По време на изпълнението на проекта активно участие взеха родители, учители и ученици.
В рамките на проекта се проведе конкурс за лого на самия проект, който беше спечелен от Милен Мангарудов - ученик от 12 клас.
През периода на изпълнение на поректнитне дейности се сформира и проведе обучение на еко патрул в училище. Интерес предизвиква и създаденият еко-кът в коридора на училището. По проекта бяха доставени дръвчета, цветя, камъни, пръст, пейки и фитнес уреди на открито. Проведе се и ежегодгодният конкурс за най-добра рисунка на тема “Обичам природата и аз участвам”.
Заложените дейности по проекта допринесоха за извършването на дейности, които са в тясна връзка с цялостната стратегия за развитие на екологичното възпитание и отговорностите у младите хора в насока опазване на природните ресурси в страната.
Още снимки

ОЩЕ НОВИНИ


понеделник, 06 Юни 2022
46

Актуално
Предстоящи събития