A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

145 години от първото си освобождение отбеляза Златоградвторник, 31 Януари 2023  173

145 години от първото си освобождение отбеляза Златоград

Днес отбелязахме 145 години от първото освобождение на Златоград. На днешната дата, през 1878 г., генерал Черевин влиза победоносно с войската си в Златоград и градът усеща емоцията на свободата. 
Кметът на Община Златоград г-н Мирослав Янчев приветства присъстващите и сподели колко е важно „Да поддържаме жив спомена за святото дело на предците ни, да научим децата си да милеят за нашето – българското! Това, което в миналото са бранили с цената на живота си! За да ни има!“
Главният редактор на Златоградски вестник г-н Ефим Ушев разказа хронологията на събитията в далечната 1878 г. 
В знак на признателност и почит към делото на Освободителя и на загиналите в боевете за свободата на златоградчани, пред паметната плоча на генерал Черевин тържествено бяха поднесени венци и цветя от: Община Златоград, Районно управление гр. Златоград, Гранично полицейско управление гр. Златоград, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, Комплекс от социални услуги „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ и „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград, „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград и ДЯ „Мир”.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития