A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

140 години от първото освобождение на Златоградсряда, 31 Януари 2018  1706

140 години от първото освобождение на ЗлатоградДнес се навършват 140 години от първото освобождение на Златоград. На днешната дата, през 1878 г., генерал Черевин влиза победоносно с войската си в Златоград.
По този повод ученици от СУ „Антим I” град Златоград изнесоха празничен рецитал и припомниха имената на славните освободители и събитията отпреди 140 години.
Кметът на общината Мирослав Янчев приветства присъстващите и припомни, че е важно да съхраняваме и обичаме това, което ни е завещано от дедите!
В знак на признателност и почит към делото на Освободителя и на загиналите в боевете за свободата на златоградчани, пред паметната плоча на генерал Черевин тържествено бяха поднесени венци и цветя от: Община Златоград, Районно управление гр. Златоград, Гранично полицейско управление гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СУ „Антим І” гр. Златоград, Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора” гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград, „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград, ДГ „Радост”, ДГ „Снежанка” и ДЯ „Мир”.


ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития