A- A+ A
Община Златоград
Официален уеб сайт

Горещ телефон
03071/ 2580

    

137 години от първото освобождение на град Златоградпетък, 30 Януари 2015  863

137 години от първото освобождение на град ЗлатоградНа 31 януари се навършват 137 години от първото, макар и за кратко, освобождение на града ни. На тази значима, за всички златоградчани, дата през 1878 г. войните на руския генерал Черевин за пореден път тръгват срещу турската кавалерия.
Грижлива златоградска ръка е оставила за поколенията писмено свидетелство за първото освобождение на Златоград. надписът е на задната корица на Апостола, религиозна книга, която и до днес се съхранява във Взаимното училище )Музей на Просветното дело в Средните Родопи) в гр. Златоград.
Днес, от 11:30 часа, по повод годишнината и в знак на признателност, и почит към всички дали живота си на бойното поле за свободата на Златоград, тържествено бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на генерал Черевин. За поредна година участие в честването взеха ученици от ОУ “Васил Левски” и СОУ “Антим I” гр. Златоград. Жители и гости на града уважиха с присъствие празника на града.
В знак на благодарност и признателност към героите, венци и цветя бяха поднесени от: ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СОУ „Антим І” гр. Златоград, Общинска администрация Златоград, Общински съвет Златоград, Дневен център за деца и лица с увреждания „Зора” гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград, ЦДГ „Радост” гр. Златоград, ЦДГ „Снежанка” гр. Златоград, ДЯ „Мир” гр. Златоград и „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград.


Още снимки

ОЩЕ НОВИНИАктуално
Предстоящи събития