село Ерма река

Село Ерма река е разположено в долината на едноименната река. Основният поминък на хората тук е свързан с рудодобива. В долината на р. Ерма са разположени рудниците „Ерма река", „Стефан Стефанов" и „Мързян", които  обединяват отделни находища в района.

В недрата на с. Ерма река е открита изключително лековита термо-минерална вода, извираща от дълбочина 2500 метра с дебит 30 литра в секунда и с почти 100 градуса по Целзий. Този природен дар успешно лекува: стомашно-чревни, чернодробно-жлъчни и ендокринно-обменни (диабет, подагра) заболявания; заболявания на опорно-двигателния апарат; неврологични заболявания; кожни заболявания (екземи, псориазис, дерматити и др.); гинекологични заболявания (възпалителни процеси, стерилитет и др.). След охлаждане на водата на 36 градуса по Целзий, тя успушно лекува: хипертония, ранна артериосклероза и др.

Този лековит минерален извор прави с. Ерма река чудесен кът за развитие на балнеолечебен туризъм. В околностите на селото има открити останки от средновековна църква и манастир, които днес дават наименованието на местността „Черквата" и правят възможно развитието и на културния туризъм.

Уебдизайн Пране на килими в Кърджали Би стил